Emoțiile ne pregătesc să ne confruntăm cu evenimente importante, fără a fi nevoie să ne gândim la ele. Aceste răspunsuri emoționale sunt apariții neinvitate, ceea ce înseamnă că nu alegem să le simțim, ci ni se întâmplă automat. Dintre toate emoțiile pe care le experimentăm, există șapte emoții universale pe care le simțim cu toții, depășind diferențele lingvistice, regionale, culturale și etnice: surpriza, bucuria, frica, furia, tristețea, disprețul, dezgustul.

Paul Ekman – Emoții universale

Într-o perioadă plină de nesiguranță, după mai bine de doi ani cu sentimente contradictorii,  proiectul „7 eMotions” cercetează cele 7 emoții în abordări transdisciplinare (din perspectivă literară, vizuală, muzicală, jurnalistică, filozofică, psihologică), în încercarea de a oferi răspunsuri creative publicului – și artiștilor, deopotrivă.

Ne propunem să construim, alături de artiști din diverse domenii, o platformă de cercetare, manifestare, introspecție și analiză. Platforma „7 eMotions” abordează relația dintre artă și emoții, analizând întrebări, idei și asumpții precum: capacitatea naturală a artei de a trezi emoții în public; este necesar să credem că obiectul emoției este real, pentru ca emoția să fie reală? De ce suntem dispuși să ne angajăm emoțional în relație cu opere de artă chiar și atunci când acestea includ stări afective pe care le considerăm negative sau chiar dureroase (frică, furie, tristețe)? Cum se poate justifica rațional emoția pe care o simțim față de o operă de artă?

„7 eMotions” este o platformă editorială dedicată introspecției și explorării creative a emoțiilor primare (surpriza, bucuria, frica, furia, tristețea, disprețul, dezgustul). Proiectul tratează tema celor 7 emoții din perspectivă literară, vizuală, muzicală, jurnalistică, filozofică și psihologică.

Veți regăsi pe platforma 7 eMotions o serie de materiale multimedia / participative, cu abordare trans-disciplinară: eseuri, ilustrații, interviuri, înregistrări audio, video, conferințe de filosofie, coaching emoțional și dezvoltare personală în sesiuni deschise dedicate artiștilor.

Parteneri

organizator / co-finanțator / instituții partenere

Parteneri media